150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt bli fingervarm. Blanda ner saffranet.
50 g jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
11-12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Häll över den fingervarma degvätskan och blanda tills jästen löst sig. Blanda ner salt, socker och vetemjöl och arbeta degen ett par minuter. Jag kör den ca 5 minuter i kitchen aiden, då blir degen perfekt.
Tryck ut degen i en långpanna. något mindre än ugnens använder jag.
Fyllning:
100 g smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen, gärna med elvisp.
Gör små hål i degen som du fyller med fyllning innan den jäser.
Låt jäsa 30-40 minuter.
Pensla med ett ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter på 250 graders värme.
5 dl mjölk
1 pkt saffran
Smält smöret, tillsätt mjölken och låt bli fingervarm. Blanda ner saffranet.
50 g jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
11-12 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Häll över den fingervarma degvätskan och blanda tills jästen löst sig. Blanda ner salt, socker och vetemjöl och arbeta degen ett par minuter. Jag kör den ca 5 minuter i kitchen aiden, då blir degen perfekt.
Tryck ut degen i en långpanna. något mindre än ugnens använder jag.
Fyllning:
100 g smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen, gärna med elvisp.
Gör små hål i degen som du fyller med fyllning innan den jäser.
Låt jäsa 30-40 minuter.
Pensla med ett ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter på 250 graders värme.
Kommentarer