Dessa klassiska chokladbollar tröttnar man aldrig på! Perfekt att ha i frysen då man får oväntat besök, eller vill lyxa till ett mellis med en lite boll!
200 g smör
2 dl socker
6 dl havregryn
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (jag höftar, blir en hel del mer, men det är bara gott!)
4 msk vatten
kokos, eller pärlsocker
Blanda alla ingredienserna. Jag använder elvispen så blandas allt rejält och blir fint, fint fördelat, inga smörklumpar här inte! Rulla dem lagom stora i pärlsocker eller kokos.
Jag gillar att förvara bakverk i fina plåtburkar. Just chokladbollarna har jag alltid i samma burk, en röd M&M burk. Förvara dem gärna i frysen, då håller bollarna längre, och ta fram så många som ni vill äta vid behov. Gärna en stund innan så dom blir så där härligt mjuka och goa!

2 dl socker
6 dl havregryn
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker (jag höftar, blir en hel del mer, men det är bara gott!)
4 msk vatten
kokos, eller pärlsocker
Blanda alla ingredienserna. Jag använder elvispen så blandas allt rejält och blir fint, fint fördelat, inga smörklumpar här inte! Rulla dem lagom stora i pärlsocker eller kokos.
Jag gillar att förvara bakverk i fina plåtburkar. Just chokladbollarna har jag alltid i samma burk, en röd M&M burk. Förvara dem gärna i frysen, då håller bollarna längre, och ta fram så många som ni vill äta vid behov. Gärna en stund innan så dom blir så där härligt mjuka och goa!
Kommentarer