Grahamsbullar

Hittade ett gammalt recept i min receptbok på rosenbröd som jag utgick från, men ändrade om en del i ingredienserna så blev det dessa små frukostfrallor:

50 gram jäst
100 gram margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk socker
5 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl (ni ser ju hur mkt det behövs tills degen blir som den ska va)

Smula jästen i en bunke. Smält smör och häll på mjölken och låt den bli 37 grader. Lös sedan upp jästen med mjölkblandningen.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt jäsa i bunken ca 45 minuter.

Ta upp degen och knåda och dela upp den i så många delar som du vill ha.
Jag valde att göra lite större bullar än grundreceptet och fick ut 26 st. Huvudsaken är att bullarna är lika stora.
Låt jäsa på plåt i ca 30. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö på frön, vallmo el sesam.
Grädda dem mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.

Kommentarer