Eftersom brödet var slut hemma, så bestämde jag mig för att baka eget idag. Det går ju så smidigt! Måste börja baka sånt oftare. Det blir mitt mission i höst. Oftast bakar jag mest gofika, men nu ska jag vidga mina vyer! Är så kul också att man kan tillsätta lite vad man har hemma och känner för. Så jobbade jag idag:
50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk honung (jag tog socker idag, då honungen var slut)
1 msk salt
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Blanda ut jästen med den ljumma mjölken och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Låt jäsa i ca 40 min.
Häll degen direkt i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i pannan.
Låt jäsa 30 min.
Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

5 dl mjölk
2 msk honung (jag tog socker idag, då honungen var slut)
1 msk salt
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och värm mjölken till 37 grader. Blanda ut jästen med den ljumma mjölken och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Låt jäsa i ca 40 min.
Häll degen direkt i en långpanna med bakplåtspapper och tryck ut degen i pannan.
Låt jäsa 30 min.
Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i ca 15 min.
Kommentarer