Vissa bakverk är populärare än andra. Dessa bullar är ett av dem populäraste recepten:
Bulldeg:
150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk stötta kardemummakärnor (kan uteslutas)
ca 1,4 liter vetemjöl
Fyllning:
Margarin
Vaniljsocker
Hackad vit choklad (jag använde 150 gram choklad till min sats)
Mängd efter behag.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda i mjölken, låt det bli fingervarmt.
Häll degspadet över jästen så den löses upp.
Tillsätt salt, socker, kardemumma, samt det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäckt i en bunke i ca 30 min.
Dela upp degen på smidigast sätt. Jag gjorde 4 delar, och kavlade ut delarna var för sig.
Sen smörade jag dem med margarin, hällde på vaniljsocker och hackad vit choklad. Rulla ihop och skär i bitar.
Låt jäsa igen på plåt under bakduk i ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
Grädda i 250 grader ca 5-8 min.
Av hela min sats fick jag ut 50 bullar.
Dom smakar som himlen! Alla jag bjudit dessa gobitar på älskar dem. Jag bakar inte längre kanelbullar då dessa får en att vilja ta en till, bara en till...

150 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk stötta kardemummakärnor (kan uteslutas)
ca 1,4 liter vetemjöl
Fyllning:
Margarin
Vaniljsocker
Hackad vit choklad (jag använde 150 gram choklad till min sats)
Mängd efter behag.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och blanda i mjölken, låt det bli fingervarmt.
Häll degspadet över jästen så den löses upp.
Tillsätt salt, socker, kardemumma, samt det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa övertäckt i en bunke i ca 30 min.
Dela upp degen på smidigast sätt. Jag gjorde 4 delar, och kavlade ut delarna var för sig.
Sen smörade jag dem med margarin, hällde på vaniljsocker och hackad vit choklad. Rulla ihop och skär i bitar.
Låt jäsa igen på plåt under bakduk i ca 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
Grädda i 250 grader ca 5-8 min.
Av hela min sats fick jag ut 50 bullar.
Dom smakar som himlen! Alla jag bjudit dessa gobitar på älskar dem. Jag bakar inte längre kanelbullar då dessa får en att vilja ta en till, bara en till...
Kommentarer