
150 gram margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser, häll sedan ner mjölblandningen varvat med smöret och mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Glasyr:
75 gram smör
2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
kokos till garnering
Smält smöret och tillsätt sedan alla de andra ingredienserna under omrörning.
Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos.
Det jag gillar med långpannekakor är att det är enkelt och det blir mycket. Passar perfekt när man ska baka till många!
Kommentarer