När jag väntade Nino bakade jag dessa små ljuvligheter. I år blev jag påmind om dem tack vare min goda vän Lisa. Så nu har jag fyllt frysen med saffransbullar, rena drömmen till advent:
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
50 g jäst (1 pkt)
1 tsk salt
1 dl socker
12-14 dl vetemjöl
Fyllning:
Smör
Vaniljsocker
(Socker)
Hackad vit choklad
Smält smöret och tillsätt mjölken och saffranet och låt det bli fingervarmt. Lös upp jästen med degvätskan och tillsätt resten av ingredienserna.
Låt jäsa 40 min.
Baka ut bullar, hur mycket fyllning avgör ni själva. Jag använder mycket smör, vaniljsocker och 150 gram vit choklad till denna sats.
Jag gör bullarna något mindre än original receptet, men tycker ändå att dom blir stora. Baka ut efter behag!
Låt jäsa 20-30 min.
Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda i 10-12 min på 225 grader.

5 dl mjölk
1 pkt saffran
50 g jäst (1 pkt)
1 tsk salt
1 dl socker
12-14 dl vetemjöl
Fyllning:
Smör
Vaniljsocker
(Socker)
Hackad vit choklad
Smält smöret och tillsätt mjölken och saffranet och låt det bli fingervarmt. Lös upp jästen med degvätskan och tillsätt resten av ingredienserna.
Låt jäsa 40 min.
Baka ut bullar, hur mycket fyllning avgör ni själva. Jag använder mycket smör, vaniljsocker och 150 gram vit choklad till denna sats.
Jag gör bullarna något mindre än original receptet, men tycker ändå att dom blir stora. Baka ut efter behag!
Låt jäsa 20-30 min.
Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda i 10-12 min på 225 grader.
Kommentarer