Hallonpannacotta paj

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör
Krossa kexen i en bunke, häll på smöret och mixa med stavmixer el matberedare.
Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 dl socker
250 g hallon
200 gram philadelphiaost

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Låt grädde och socker sjuda upp i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp. Tag sedan bort från värmen.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och kramar ur dem, och rör ner dem i grädden.
Mixa hallonen, som gärna får vara så tinade som möjligt, och rör ner hallonpurén, och philadelphiaosten i grädden. Vispa till en slät smet, häll det i formen.
Ställ kallt i minst 3 timmar, eller tills den tagit ihop.

Perfekt dessert som man kan göra på morgonen och förvara i kylen tills middagsgästerna dyker upp.
Den var verkligen enkel att göra och så god!

Kommentarer