
5 dl mjölk
1 pkt jäst
3 krm salt
1 dl socker
15 dl mjöl
2 tsk kardemumma
Fyllning:
Mandelmassa
Grädde
Smält smör och tillsätt mjölk. Ljumma till fingervarmt, och lös sedan upp jästen med det.
Tillsätt övriga ingredienser och jobba ihop en deg. Låt jäsa 40 min.
Baka sedan ut släta bullar, och låt jäsa på plåt ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225 grader ca 8-10 min.
När bullarna svalnat så skär av toppen. Gröp ur lite av innehållet i bullen, och blanda ihop det med mandelmassa och vispad grädde. Fyll bullarna, lägg på vispad grädde, på med locket och pudra lite florsocker över.
Av detta recept fick jag ut 40 bullar. Bra att lägga in de släta bullarna i frysen, tina och fylla dem när du väntar besök. De lite mindre än de semlor som man köper på affären, men så söta. Passar perfekt till kaffet på eftermiddagsfikat!
Tips: Spetsa grädden med vaniljsocker när du vispar den. Gör grädden snäppet godare!
Kommentarer