Butterkaka

Det är alltid kul med variation! Igår när jag gjorde en sats med bullar, så valde jag att göra halva degen till en butterkaka.
Gör degen som vanligt och smöra och strö på kanel och socker som vanligt och skär till bullbitar.
Men istället för att lägga bitarna i bullformar så ställer du dom tätt i en form. Ju större form desto fler bullar krävs, såklart. Ha ett bakplåtspapper i formen.
Låt jäsa igen, och när dom jäst klart så tryck in med sprits lite vaniljkräm i varje bulle. Det gör inget att vaniljkrämen kommer upp och rinner ut lite, ser bara godare ut. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20-25 minuter.
När kakan är kall så häll på en glasyr: 1 dl florsocker och 1 msk vatten.
Voíla, du har en egen butterkaka! Mycket godare än köpekakorna.

Kommentarer