Creamy chocolate cake


Kladdkakan är ju en klassiker. Enkel och god. Men om du vill piffa upp den lite extra när du bjuder på efterrätt ikväll så kommer mitt tips här:

Kladdkaka:

Vispa 2 ägg och 3 dl socker poröst.
Smält 100 gram margarin och häll ner.
Blanda ihop 4 msk kakao, 1½ tsk vaniljsocker och 1½ dl vetemjöl och blanda ner i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag brukar bröa med kokos, blir extra gott!
Grädda på 175 grader i ca 25-35 min, beroende på storlek på formen. Den ska ju gärna va lite kladdig i mitten.
När kakan är klar så gör du en chokladsmet som du häller på.

Chokladsmet:
Blanda ner 100 g margarin, 4 msk socker, 2 tsk mjöl, 4 tsk kakao, 1 dl grädde, 1 dl mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme ca 10 minuter till en tjock smet. Rör hela tiden så du inte bränner smeten.
Häll smeten på kladdkakan och toppa med lite hackade hasselnötter. (eller andra nötter)

Servera lite ljummen, eller kall med en skiva vaniljglass, eller en klick grädde.

Kommentarer