
2 dl socker
50 gram smör
50-75 gram blockchoklad
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1½ banan
1-2 dl hasselnötter
Hackad choklad
Smält smör och choklad, tillsätt mjölken och låt svalna något.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker.
Mosa bananerna.
Blanda ner mjölblandningen och smör&choklad blandningen och bananen i äggsmeten.
Låt vila i kyl en stund.
Medan smeten vilar så rostar du hasselnötterna i en torr stekpanna. När det knastar och du ser att skalet spricker och får färg så häller du nötterna på en bit hushållspapper och gnuggar bort skalet. Grovhacka nötterna och blanda ner i muffins smeten.
(Du kan välja att ta med skalet, men skalet gör att det blir en aning beskare)
Klicka ut smeten i muffinsformar. Toppa med lite hackad choklad, eller chokladlinser.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 12-15 minuter.
Kommentarer