En banankaka i ugnen sprider sådan doft att det är nästintill oslagbart. Perfekt sätt också att göra sig av med bananer som börjat se bruna ut!
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
½ dl mjölk
2 mosade bananer
2 dl valnötter (grovt hackade)
Vispa smör och socker mjukt och poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda ihop mjölet och kryddorna och tillsätt det, mjölken, nötterna och bananerna. Blanda väl.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
När kakan svalnat så kan man hälla på en frosting/topping. Då känns kakan liiiite lyxigare. Blanda ihop philadelphiaost och florsocker efter tycke och smak. Häll sedan på smeten och dekorera med ett par valnötter.
Förvara kakan i kylen, den håller ett par dagar och smakar nästan bättre dagen efter.
Kommentarer