Idag hittade jag och barnen på ett eget recept på bröd i långpanna. Det ska ni självklart få ta del av:

100 g smör
5 dl mjölk
3/4 tsk salt
1 msk honung
1 dl mörk sirap (eller ta brödsirap)
7 dl fint rågmjöl
1dl linfrön
2 tsk brödkryddor
ca 6 dl vetemjöl
Smula jästen. Smält smöret och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Lös sedan upp jästen i degvätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 5 minuter med maskin, eller för hand. Låt jäsa ca 40 min under bakduk.
Ta upp degen, och lägg den i en långpanna med bakplåtspapper. Strö ev över lite sesamfrön/vallmofrön. Om du vill använda frön, så pensla med lite vatten innan så de fäster.
Låt jäsa under bakduk 30 min.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter på 200 grader.
Superenkelt och såååå gott!
Kommentarer