Hösten ger mig inspiration till bakning med naturens goda frukter och bär! Idag bjöd vi över farmor och farfar på ljummen äppelpaj med vaniljvisp: 
Kärna ur 4 äpplen och skär dem i klyftor. Lägg dem i en form. Pudra på kanel.
Smält 125 gram smör. Ta kastrullen av plattan och blanda ner 1 dl socker, 2 dl havregryn, 0,5 dl mjöl och 0,5 dl solrosfrön.
Bred ut blandningen över äpplena och grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 20 min.
Servera ljummen med vaniljvisp till.
Kärna ur 4 äpplen och skär dem i klyftor. Lägg dem i en form. Pudra på kanel.
Smält 125 gram smör. Ta kastrullen av plattan och blanda ner 1 dl socker, 2 dl havregryn, 0,5 dl mjöl och 0,5 dl solrosfrön.
Bred ut blandningen över äpplena och grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 20 min.
Servera ljummen med vaniljvisp till.
Kommentarer