Här kommer min favorittårta!
6 äggvitor
3 dl socker
100 g finhackade hasselnötter
50 g marsanpulver (kallvispad)
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner sockret pö om pö.
Blanda de hackade nötterna med marsanpulvret. Vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
Bred ut marängen på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Låt sedan svalna.
Vispa 3-4 dl grädde, och blanda ner en burk konserverade mandariner (avrunna)
Bred ut grädden på baksidan av marängbotten och rulla ihop som en rulltårta. Ringla ev smält mörk choklad över rullen.
Alternativ: Byt ut mandarinerna mot jordgubbar, hallon, banan eller kiwi.
6 äggvitor
3 dl socker
100 g finhackade hasselnötter
50 g marsanpulver (kallvispad)
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ner sockret pö om pö.
Blanda de hackade nötterna med marsanpulvret. Vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
Bred ut marängen på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Låt sedan svalna.
Vispa 3-4 dl grädde, och blanda ner en burk konserverade mandariner (avrunna)
Bred ut grädden på baksidan av marängbotten och rulla ihop som en rulltårta. Ringla ev smält mörk choklad över rullen.
Alternativ: Byt ut mandarinerna mot jordgubbar, hallon, banan eller kiwi.
Kommentarer