Grahamsfrallor med rågkross

Små söta frukostfrallor är perfekta att ha i frysen och värma på efter behov.


50 g jäst
50 g margarin
4 dl mjölk
2 tsk salt
1 msk brödsirap
1 dl kokande vatten
1 dl rågross
5,5 dl grahamsmjöl
3-3,5 dl vetemjöl

Koka upp vatten ( tex med vattenkokaren ) blanda en deciliter vatten med en dl rågross och låt stå och svälla en stund.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken och låt bli fingervarmt.
Rör ut jästen med degvätskan, tillsätt rågkrosset och de övriga ingredienserna.
Klåda degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till en bulle och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa 30 min.
Pensla bullarna med kallt vatten och strö ev på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen på 225 grader ca 8-10 min.

Kommentarer