Det blir lika vackert varje gång! Jag älskar detta enkla bröd!
Smula 25 g jäst i en bunke.
Värm 3 dl mjölk och 3 dl vatten till fingervarmt och blanda ut jästen med det.
Blanda sedan 2 dl grahamsmjöl, 6 dl rågsikt, 2 tsk salt, och knåda in det i degspadet tillsammans med 6 dl mjöl.
Låt degen jäsa 1 timme.
Knåda sedan degen på mjöligt bakbord, och lägg degen i en väl in mjölad handduk att jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader, och ställ in en lergryta i den varma ugnen.
När degen jäst klart, ta ut grytan ur ugnen, häll lite mjöl i botten på den och lägg ner degen som den är.
Grädda nederst i ugnen i ca 20 minuter, med locket på. Sänk därefter värmen till 225 grader och grädda ytterligare 20 minuter utan lock.
Ät och njut!
Kommentarer