Morotskaka

För ett tag sen fick jag ett recept av en klasskompis till Jordan, då Jordan smakade dessa kakor och ville att jag skulle baka såna. Vem är jag att neka pojken gofika?! =)


Morotskakan är väldigt enkel att göra, jag gjorde lite mer glasyr än originalreceptet.
Smält 200 gram smör och låt det svalna.


Vispa 4 ägg och 4 dl socker pösigt.
Blanda ihop:
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta avsvalande smöret.
Blanda till sist ner 6 dl finrivna morötter.


Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-25 minuter. Tiden beror helt på hur stor din långpanna är.
Jag har köpt en som är något mindre än ugnens, vilket gör kakan lite mindre, men högre och luftigare och jag fick grädda den närmare 30 minuter.
När kakan svalnat så bred över glasyren.


Glasyr:
300 g philadelphiaost
225 gram rumsvarmt smör
4,5 dl florsocker
4,5 tsk vaniljsocker


Skär i bitar och njut!



Farmor och farfar kom igår kväll med lite glass åt vår sjukling, så de fick provsmaka. Farmor gav mig det finaste betyget man kan få, godare än på konditori!


Kommentarer