Jag slängde ihop långpannebröd med inspiration från Hembakat. Jag modifierade receptet en aning.
Det är det fina med brödrecept, man kan hälla ner det som behagar och det man har hemma.
Det är det fina med brödrecept, man kan hälla ner det som behagar och det man har hemma.
50 gram jäst
5 dl vatten
5 dl mjölk
Värm vätskan till fingervarmt och häll över jästen och rör tills den löst upp sig.
Blanda ner 1 msk salt och 3/4 dl sirap och 75 g smält smör.
Sedan hällde jag i ca 1 dl linfrön.
Mjölmängden du ska ha i är ca 22-24dl. Jag tog det jag hade hemma och det blev både gramhamsmjöl, rågsikt och vetemjöl.
Låt degen jäsa minst 60 minuter. Tryck ut degen i två långpannor. Skär ett kryss i dem så att det blir fyra rutor på varje plåt och nagga dem med en gaffel. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda plåtarna i varmluftsugn 200 grader, ca 20 minuter.
Vanlig ugn, 225 grader, men kör du varmluft kan du grädda dem samtidigt, plus att varmluft är att föredra vid bakning då värmen cirkulerar i ugnen.
Enkelt och väldigt gott!
Kommentarer