Något av en favorit att "slänga ihop" är kladdkakor. När jag dessutom ramlade över ett superenkelt recept från Hembakat, blev det till att baka både en kladdkaka till jobbet igår, och små portionsvarianter idag när vi bjöd över farmor på fika.
Smält 150 gram smör och tag av från värmen. Bryt ner 200 g vit choklad och blanda tills chokladen är smält.
Häll i en skål och tillsätt 3 ägg, 2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, en nypa salt och 2 dl vetemjöl.
Blanda ihop allt och häll i en smord och bröad pajform. Eller flera små så att alla får en liten var. Jag bröar med kokos, då jag älskar kombinationen vit choklad och kokos.
Grädda i mitten av ugnen på 180 grader. De små kan ha blivit klara efter ca 15-20 min. En stor pajform tog för mig ca 40 minuter. I originalreceptet står det 22-27 minuter, så jag tror det beror på ugn. Min ugn är ny, men jag brukar alltid gå på känslan. Ställer klockan efter den tid det "ska" ta, eller någon minut kortare, sen går jag på hur jag vill att den ska vara. Den blev ändå "kladdig" i mitten, precis som man vill ha den. Pudra rikligt med florsocker innan servering.
Servera med hallongrädde. Dvs vispa grädde och blanda sedan ner hallon. MUMS!
Kommentarer