5 dl grädde
1 vaniljstång
2,5 gelatinblad
250 gram maraboudajm
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädden och skrapa ur vaniljstången i grädden. Låt även stången puttra med en stund. Ta upp stången. Smält ner chokladkakan och när allt är smält som rör ner gelatinbladen, som nu blivit mjuka i vattnet.
När allt är smält, så häll upp i portionsformar och ställ kallt i ett par timmar. Toppa med hackad dajm innan serveringen.
(Detta recept blir ca 6 portioner, självklart beroende på hur stora man vill ha dem. Receptet kommer från jennysmatblogg.nu)
1 vaniljstång
2,5 gelatinblad
250 gram maraboudajm
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädden och skrapa ur vaniljstången i grädden. Låt även stången puttra med en stund. Ta upp stången. Smält ner chokladkakan och när allt är smält som rör ner gelatinbladen, som nu blivit mjuka i vattnet.
När allt är smält, så häll upp i portionsformar och ställ kallt i ett par timmar. Toppa med hackad dajm innan serveringen.
(Detta recept blir ca 6 portioner, självklart beroende på hur stora man vill ha dem. Receptet kommer från jennysmatblogg.nu)
Kommentarer