Mjuk pepparkaka

När det börjar gå mot advent så vill jag alltid fylla huset med dofter av jul. Denna kaka gör jobbet, och smakar dessutom gudomligt. Båda barnen älskade den!


125 gram smör
1,5 msk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl filmjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 180 grader. 

Smält smöret och blanda ner kryddorna i det. 
Vispa socker och ägg poröst och blanda ner smörblandningen, filmjölk och mjölet blandat med bikarbonaten. 

Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan på 180 grader, längst ner i ugnen ca 35 minuter. 

Låt den svalna. Lyft sedan ur den på ett fat, och pudra med florsocker innan servering. 

Sjukt enkel att göra, och sjukt god! 

Kommentarer