Morotskaka

Här kommer en favorit i repris. Morotskaka är alltid en vinnare!


Kakan:
Smält 200 gram smör och låt det svalna.
Vispa 4 ägg och 4 dl socker pösigt.
Blanda ihop:
4 dl mjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med det smälta avsvalande smöret.
Blanda till sist ner 6 dl finrivna morötter.


Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 15-25 minuter. Tiden beror helt på hur stor din långpanna är.
Jag har köpt en som är något mindre än ugnens, vilket gör kakan lite mindre, men högre och luftigare och jag fick grädda den närmare 30-40 minuter. Ju mindre form desto högre kaka.
När kakan svalnat så bred över glasyren.

Glasyr:
300 g philadelphiaost
225 gram rumsvarmt smör
4,5 dl florsocker
4,5 tsk vaniljsocker

Kommentarer