Semlor har de senaste åren tagit sig många olika uttryck. Här kommer ett recept på en kladdkaka som smakar som semla. Blev riktigt gott och något jag definitivt kommer att göra igen. Inspiration och recept från Hembakat!
150 gram smör
100 gram mandelmassa
Ett par stycken hela kardemummakärnor, som man stöttar i en mortel
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Riv ner mandelmassan och sockret och kardemumman. Knäck i äggen, ett i taget med ordentlig omrörning. Tillsätt tillslut mjölet och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form, gärna springform.
Grädda ca 17 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.
När kakan svalnat så bred på vispad grädde. Toppa med mandelspån som man rostar lite snabbt i en stekpanna. För den sista finishen så pudra med florsocker.
150 gram smör
100 gram mandelmassa
Ett par stycken hela kardemummakärnor, som man stöttar i en mortel
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull. Riv ner mandelmassan och sockret och kardemumman. Knäck i äggen, ett i taget med ordentlig omrörning. Tillsätt tillslut mjölet och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord form, gärna springform.
Grädda ca 17 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.
När kakan svalnat så bred på vispad grädde. Toppa med mandelspån som man rostar lite snabbt i en stekpanna. För den sista finishen så pudra med florsocker.
Kommentarer