En efterrätt som alltid går hem är denna pannacotta. Toppa den med valfri frukt eller bär. Jag gillar hallonens syrlighet till den söta vaniljen.
5 dl grädde
300 gram vit bakchoklad
5 gelatinblad
en vaniljstång + 1/2 tsk vaniljfrön (Det är som en vaniljstång, så du kan köra på 2 vaniljstänger men det kan bli dyrt)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Skrapa ur innehåller ur vaniljstången och blanda ner i grädden. Låt även vaniljstången sjuda med i nån minut. Tag upp vaniljstången och bryt ner chokladen och dra ner på värmen så att chokladen smälter.
Tag av från värmen. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält ner dem i grädd&chokladblandningen.
Häll upp i dessertskålar och ställ kallt fram tills servering. Med fördel kan man göra pannacottan kvällen innan. Därför pannacotta är en så perfekt dessert om man har middagsbjudning.
Dekorera pannacottan just innan servering med valfria bär och eventuellt choklad.
5 dl grädde
300 gram vit bakchoklad
5 gelatinblad
en vaniljstång + 1/2 tsk vaniljfrön (Det är som en vaniljstång, så du kan köra på 2 vaniljstänger men det kan bli dyrt)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp grädden tillsammans med den urskrapade vaniljstången. Skrapa ur innehåller ur vaniljstången och blanda ner i grädden. Låt även vaniljstången sjuda med i nån minut. Tag upp vaniljstången och bryt ner chokladen och dra ner på värmen så att chokladen smälter.
Tag av från värmen. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält ner dem i grädd&chokladblandningen.
Häll upp i dessertskålar och ställ kallt fram tills servering. Med fördel kan man göra pannacottan kvällen innan. Därför pannacotta är en så perfekt dessert om man har middagsbjudning.
Dekorera pannacottan just innan servering med valfria bär och eventuellt choklad.
Kommentarer