Katrines havregrynstekakor

5 dl fiberhavregryn (jag tog vanliga havregryn, det jag hade hemma)
6 dl hett vatten
Svälles över natten

100 g jäst
50 g smält smör
1 liter mjölk
2-3 msk sirap
1 tsk salt
2,8-3,2 liter vetemjöl

Smula jästen i bunken, blanda ut den med degvätskan, tillsätt övriga ingredienser.
Jag använde elvispens degkrokar då jag arbetade degen. Blir mycket deg, och det var lättare att jobba ut havregrynsmassan tyckte jag.

Jäs degen 30 min.
Baka ut ca 40 tekakor, låt jäsa 30 min till.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader.

Sjukt saftiga och goda. Kommer lätt bli ett standardrecept här hemma så att det alltid finns i frysen. Tack Katrine!

Kommentarer

kattis sa…
å de ska jag prova! =)
Katrine sa…
Ja visst är de fantastiskt goda! Har varit utan i några veckor, känner att till helgen är det dax att baka!