50 g jäst
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 tsk salt
0,5 dl socker
Ca 11-12 dl mjöl
Smält smöret, häll i mjölk och saffran och låt bli fingervarmt. Blanda ner resten och tryck sedan ut degen i en långpanna.
Fyllning:
100 g smör
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen och tryck ner den i degen genom att göra små hål med fingret.
Låt jäsa 30-40 min och pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 250 grader 10-15 min. Skär i rutor och njut!
Tips: Uteslut saffranet så funkar Bullen året om!
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 tsk salt
0,5 dl socker
Ca 11-12 dl mjöl
Smält smöret, häll i mjölk och saffran och låt bli fingervarmt. Blanda ner resten och tryck sedan ut degen i en långpanna.
Fyllning:
100 g smör
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen och tryck ner den i degen genom att göra små hål med fingret.
Låt jäsa 30-40 min och pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 250 grader 10-15 min. Skär i rutor och njut!
Tips: Uteslut saffranet så funkar Bullen året om!
Kommentarer
/Ida