Långpannebulle med saffran och philadelphiafyllning

50 g jäst
150 g smält smör
5 dl mjölk
1 pkt saffran
1 tsk salt
0,5 dl socker
Ca 11-12 dl mjöl

Smält smöret, häll i mjölk och saffran och låt bli fingervarmt. Blanda ner resten och tryck sedan ut degen i en långpanna.

Fyllning:
100 g smör
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen och tryck ner den i degen genom att göra små hål med fingret.

Låt jäsa 30-40 min och pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 250 grader 10-15 min. Skär i rutor och njut!

Tips: Uteslut saffranet så funkar Bullen året om!

Kommentarer

Ida Folkesson sa…
I ugnen nu :-) Ser inte ut att bli ens i närheten av lika fin som din men träning ger färdighet... jag är ju ingen bagare ;-)

/Ida